HTC Superfloor - Växjö, Kalmar och Jönköping

Välkommen att anlita oss för slipning och polering av betonggolv med en metod som ger ett slitstark och lättstädat golv. Vi arbetar med projekt kring Växjö, Kalmar och Jönköping!

HTC Superfloor delas in i fyra olika slipkoncept Bronze, Silver, Guld, Platinum och de alla koncepten har sina olika egenskaper och utseende.

 

Bronze är ett slipkoncept som enbart består av polersteg. Här exponeras ingen ballas utan betonghuden poleras utan att slipas bort. Golvet får en fin högblankyta som är lättstädad och motståndskraftig mot både smuts och truckmärken.


Viktigt att tänka på när det gäller Bronze koncepet är att det ställs väldigt höga krav på gjutningen. Betongytan måste vara slät och väl ytbearbetad. Ojämnheter i betongplattan samt färgskiftningar kommer inte att försvinna i den här slipprocessen i och med att endast polérsteg används.

 

Silver är det koncept man väljer om man vill behålla de goda egenskaperna hos ett välslipat golv med en matt yta. Metoden innebär att betonghuden slipas bort och möjlig ballast, exponeras. Normalt slipas 2 – 3 mm bort av ytan.


Golvet får en slät och jämn yta med mycket höga kvaliteter, både funktionsmässigt och estetiskt.

Gold konceptet innebär att betonghuden slipas bort och den underliggande betongen, i form av finmaterial exponeras. Normalt slipas 1 mm av ytan bort. Ingen större mängd ballast exponeras i detta koncept.


Golvet slipas slätt och poleras till en blank yta. Golvet blir lättstädat och mer tåligt mot truckmärken och smuts. Reflekterar ljus väldigt bra.

 

Superfloor Platinum är ett högglanspolerat betonggolv och är det golvkoncept med bäst egenskaper som vi rekommenderar som det bästa till våra kunder. Det är det konceptet som får den finaste finishen, är slitstarkast och mest lättstädat.

Här slipas golvet i fler steg än övriga koncept. Metoden innebär att betonghuden slipas bort och den underliggande betongen, i form av finmaterial, grus och då det är möjlig ballast, exponeras. Normalt slipas 2- 3 mm bort av ytan.


Golvet slipas slätt och poleras till en högblank yta. Detta gör golvet lättstädat och mer tåligt mot truckmärken och smuts. Det reflekterar också ljus väldigt bra.


Golvet erhåller en helt slät och blank yta med mycket höga kvaliteter, både funktionsmässigt och estetiskt.

Bildgalleri/referenser