Betongfog och sprickreparation

Skydda dina golv från kostsamma skador

Ditt betonggolv erbjuder enorm styrka, men av naturen kommer betong att spricka när det härdar och sätter sig med tiden. Denna sprickbildning kan initialt kontrolleras med styrfogar som uppmuntrar betongen att spricka längs raka linjer.

Ledförsämring, otätade leder och oplanerade sprickor kan dock orsaka ett antal problem i en industriell miljö, inklusive:

  • Fukt sipprar in i sprickorna

  • Läckande oljor eller kemikalier som förorenar golven och/eller korroderar dem

  • Ökade kostnader för reparationer och underhåll av själva golvet

  • Svårt att rengöra när skräp fastnar i sprickor

  • Slitage på fordon (plus förartrötthet) när hjulen stöter över det ojämna golvet

​​​​​​​

       Fordonsproblem är särskilt kostsamma, eftersom de inte bara saktar ner produktionen och ökar behovet av fordonsreparation, men de           kan snabbt påskynda spalling och annan skada på golvet.

 

                                   Skydda ditt betonggolv

      När ditt golv har lagt sig helt (vilket kan vara upp till ett år efter att det har hällts) vill du förlänga livslängden på ditt golv och dina fordon          genom att fylla i och skydda fogar och sprickor. Här är några av de vanligaste lösningarna:

 

  • Förseglare - Förseglare är gjorda av ett mjukt material som fyller i sprickan och förhindrar att fukt, skräp och vätskor kommer in. Den expanderar och drar ihop sig med betongen och håller golvytan jämn och jämn.

  • Fyllmedel - För högtrafikerade områden eller platser med betydande spjälkning används styva fyllmedel för att ersätta den skadade betongen och återställa styrka och jämnhet i golvet.

  • Specialiserade fyllmedel - Om din anläggning hanterar frätande kemikalier eller har problem med återkommande sprickbildning kan du behöva arbeta med en golvexpert för att anpassa en lösning.

        Är du osäker på vilken lösning som passar dig? Experterna på ISO Konsult bedömer gärna dina golv, letar efter befintliga skador och rekommenderar den bästa lösningen för dig.